Team WASp
Team WASp added 2 new photos.Wednesday, June 21st, 2017 at 11:21pm
NK Tijdrijden

Nadat de mannen zich afgelopen zondag al goed hadden laten zien tijdens het Nationale Kampioenschap op de weg voor de Elite, was het gisteren de beurt aan Arian Stolwijk, Casper van Wijck en Tim Rodenburg om zich te tonen tijdens het NK Tijdrijden. Het deelnemersveld bestond uit een totaal van 50 renners, waarbij ongeveer de helft bestaande uit profs. Het mag dan ook al een prestatie op zich genoemd worden dat onze mannen geselecteerd waren om dit Kampioenschap aan te mogen vangen, maar met een 2e, 3e en 5e plek op het Districtskampioenschap hebben zij dit natuurlijk zelf ook wel afgedwongen.

Het parcours was ingedeeld in 2 rondes van ieder iets meer dan 25 kilometer, waardoor in totaal ruim 50 kilometer afgelegd moest worden. In iedere ronde diende tweemaal de Beekseweg - een lange glooiende weg - en eenmaal de Peeskesweg - een klim van ongeveer een kilometer lang met een stijgingspercentage van 5% - bereden te worden. Door de lengte en de zwaarte van het parcours in combinatie met de tropische temperaturen was het afwachten hoe onze mannen zouden presteren. Een ding was zeker: gemotiveerd aan de start stonden ze alle drie.

Om 17:39 was het Tim die als eerste van het startpodium mocht rijden. Alles zag er voortvarend uit, totdat hij na ongeveer 10 kilometer zijn bidon verloor. Hierdoor zou het een dorstig ritje worden voor onze langste man. Tim wist zijn rit goed in te delen, waardoor hij in zijn eerste ronde een tijd realiseerde van 33:40 en in zijn tweede ronde een tijd van 33:50. Dit betekende een eindtijd van 1:07:30, waarmee hij een prima tijd op de klok neer wist te zetten.
Arian startte in hetzelfde blok als Tim, alleen 4 minuten later om 17:43. Arian werd ondersteund door de dames van WTOS in de ploegleidersauto, waaronder ook zijn vriendin. Dit zou hem dan toch ook een hoop moraal moeten geven. Hij realiseerde dan ook een mooie tussentijd van 33:52 na de eerste ronde. De vraag was alleen of hij dit tempo vast kon houden of in de tweede ronde toch iets verval zou kennen. Het tweede bleek echter het geval, waardoor een eindtijd klokte van 1:08:46.

Casper mocht als laatste van onze renners van start in het tweede blok. In dit blok stonden de meeste profrenners aan het vertrek. Zou Casper zich hier aan op kunnen trekken en zo een mooie eindtijd neer weten te zetten? In iedergeval was zijn tussentijd na de eerste ronde bijzonder snel: 32:53. Mocht hij deze lijn door weten te zetten zou er wel eens een hele mooie tijd uit kunnen rollen. Dit bleek echter niet het geval, en ook Casper kende in zijn tweede ronde een verval waardoor zijn eindtijd op 1:07:16 kwam. Ondanks dit verval wist hij van onze renners wel de snelste eindtijd te realiseren.

Met bovengenoemde eindtijden werd Casper 6e, Tim 7e en Arian 14e. Ook hier dus weer mooie uitslagen van onze mannen, maar verbeterpunten waren er ook nog zeker. Dat belooft dus wat wanneer ze volgend jaar weer aan het vertrek mogen verschijnen!

foto's Bert Spits
Team WASp
Team WASpSaturday, June 17th, 2017 at 8:05am
NK elite z.c

Morgen gaan de elite zonder contract de strijd aan voor het fel begeerde rood-wit-blauwe tricot. Met 7 geplaatste renners is WASp flink vertegenwoordigd. Arian Stolwijk, Casper van Wijck, Daniël Langereis, Jan-Willem Groeneveld, Robert Berk, Ruben Hoogland en Tim Rodenburg worden begeleid door Bob Meinster, Hannelore Terlouw, Ryan Wood en Andre Grootveld. Succes mannen!
Team WASp
Team WASpFriday, June 9th, 2017 at 8:42pm
Acht van Noordenveld

In de voorbereiding op het NK, WASp heeft maar liefst 7 geplaatste renners bij de elite en 1 geplaatste renner bij de belofte, gaan we morgen meet een deel van de geplaatste renners van start in de Acht van Noordenveld. De laatste puntjes op de i voor het NK elite wat volgende week zondag plaats vindt en het NK belofte wat zaterdag 24 juni wordt verreden.
Team WASp
Team WASp shared RWC Ahoy's photo.Tuesday, June 6th, 2017 at 10:28am
DIstrictskampioenschap (DK) elite/belofte

Tijdens het DK elite behaalde Tim Rodenburg de 3e plek/plak Casper van Wijck werd 4e, Robert Berk 6e, Arian Stolwijk 12e, Jan-Willem Groeneveld 14e, Daniël Langereis 16e, Ruben Hoogland 17e en Youp Havermans 34e.

Bij de belofte werd Bouwe Boonstra 8e, Thomas van Bommel 22e en Gino Bonemeijer 23e
Team WASp
Team WASpFriday, June 2nd, 2017 at 5:46pm
WADRO Ronde van Kerspelen

Vandaag is het vroeg dag voor de mannen. We gaan met het volgende team op weg naar Harkema voor de WADRO Ronde van Kerspelen
Team WASp
Team WASpThursday, May 25th, 2017 at 8:41pm
Omloop Hoeksche Waard

Na de pech van vorige week vrijdag (lekke banden en val tijdens de Parel van de Veluwe) staan we morgen weer vol goede moed aan de start van de Omloop van de Hoeksche Waard.

Leave a Reply

WTOS, Ahoy & de Spartaan